Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 19 (293) 2009

Вернуться к номеру

Реєстр «ТОП 100 в медицині»: перші результати

Нещодавно в Україні добіг кінця перший етап конкурсу «Національна медична премія» — анкетоване голосування серед медиків. Як вже раніше повідомлялося, саме по завершенню цієї частини конкурсу організаторами буде складено і презентовано громадськості реєстр «ТОП 100 в медицині». Нині ж аналітики проекту підбивають остаточні підсумки анкетування.

«Дата кінцевого терміну голосування двічі була подовжена, оскільки нам надходила велика кількість анкет з усіх регіонів України, — коментує голова оргкомітету Іван Сорока. — І вже зараз можна сказати, що медики з ентузіазмом поставилися до нашого конкурсу. Однак висока активність спостерігалася не в усіх регіонах, зокрема Херсонською, Сумською та Чернівецькою областями в коефіцієнтному еквіваленті було надіслано значно менше анкет, ніж Донецькою, Луганською, Харківською та Запорізькою. Завзяттям відзначилася і столиця України, але не Київський регіон загалом. Однак про основний етап конкурсу «ТОП 100 в медицині», тобто голосування медичних працівників, наразі можна говорити як про такий, що відбувся».

Паралельно із аналітичною триває і робота над електронною й друкованою версіями видання реєстру «ТОП 100 в медицині», в який увійдуть найкращі медичні співробітники й заклади з усіх регіонів України. За словами організаторів премії, це унікальне для нашої громадськості видання.

Розповідає один з організаторів конкурсу Сергій Сошинський: «Так, у нашій країні нині популярні всілякі рейтинги найвпливовіших, найпопулярніших, найбагатших тощо. Існують і різноманітні рейтинги лікарів, але у більшості з них — суто публіцистичний характер і вони не мають глибокого аналітично­дослідницького підгрунтя. Ми ж пропонуємо українцям не просто вибірку, а соціально­медичний дослідницький проект, аналогів якого в Україні поки що не існує».

Про результати, презентацію видання та про найкращих в українській медицині громадськість зможе довідатися вже зовсім скоро, а саме 9 грудня, на прес­конференції, що проходитиме на території Національного музею медицини України. Цей захід буде висвітлено як спеціалізованими, так і загальнонаціональними ЗМІ. Звісно ж, і на сторінках видання «Новости медицины и фармации». Окрім цього, читачі зможуть дізнатися з наступних випусків газети і про номінантів, які увійшли до реєстру «ТОП 100 в медицині».

«Ми вдячні всім нашим партнерам, а зокрема і спеціалізованим ЗМІ (відповідно й виданню «Новости медицины и фармации»), медичним профільним асоціаціям та обласним управлінням охорони здоров’я за підтримку й популяризацію проекту серед медиків та медичних установ, — говорить Іван Сорока. — Також хочу звернутися до всіх тих, хто безпосередньо брав участь у голосуванні, і зазначити: кожен голос, кожна анкета — це ще один крок до розвитку не лише системи охорони здоров’я України, а й суспільства нашої країни загалом».



Вернуться к номеру