Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Почки» 1 (15) 2016

Вернуться к номеру

Клинические случаи в нефрологии. Как практические занятия помогают врачам усвоить новый теоретический материал

Статтю опубліковано на с. 123-124

 

11 вересня 2015 року у Великому залі НАН України у Києві відбулася науково-практична конференція «Клінічні випадки в нефрології та їх патоморфологічний діагноз». Близько 200 практикуючих лікарів з усієї України мали нагоду приєднатися до нового формату конференції — розгляду практичних питань сучасної нефрологічної науки.

Тематика доповідей у рамках конференції зосередилася навколо впливу загальних хвороб на стан нирок, а також на новітніх тенденціях лікування сечокам’яної хвороби та інфекцій сечової системи. 
Протягом дня послідовно засідали чотири секції конференції. У рамках кожної з них було розібрано конкретний клінічний випадок та проведено обговорення випадку з практики присутніх лікарів. Патоморфологічну характеристику надавали запрошені експерти. 
«Під час останньої конференції у вересні минулого року ми зрозуміли, що розгляд та обговорення практичних випадків і розбір їх на прикладі практики наших учасників викликає куди більший інтерес та дає значно вираженіший ефект, ніж класичне представлення теоретичного матеріалу, — розповідає ініціатор заходу професор Дмитро Іванов. — Тому цього року ми побудували програму так, аби більше часу присвятити діалогу з аудиторією».
Організатор конференції — кафедра нефрології і НЗТ НМАПО імені П.Л. Шупика з 2008 року щовересня проводить науково-практичні конференції з актуальних питань сучасної нефрології.
Традиційно у заходах беруть участь фахівці — нефрологи, урологи, кардіологи, ендокринологи, лікарі загальної практики — сімейної медицини з усієї країни.
Захід відбувся завдяки підтримці партнера конференції — компанії Wörwag Pharma.   
16 вересня 2016 року в м. Києві згідно з Реєстром конференцій МОЗ та НАМН України відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю «Клінічний випадок у нефрології» (9th REENA) з акцентом на віковий аспект (діти-підлітки, особи похилого віку).


Вернуться к номеру