Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 21, №2, 2020

Вернуться к номеру

Станіслав Дмитрович Шевченко

21 квітня 2020 року на 84-му році пішов із життя один із старіших науковців ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка НАМН України», видатний дитячий ортопед-травматолог, багаторічний завідувач відділення дитячої ортопедії та заступник директора інституту з наукової роботи, заступник редактора журналу «Ортопедия, травматология и протезирование» Станіслав Дмитрович Шевченко.
Його лікарська діяльність почалася на Донбасі, де він працював після закінчення Донецького медичного інституту хірургом-онкологом, але вся його наукова, практична та педагогічна робота нерозривно пов’язана з Харківським науково-дослідним інститутом імені М.І. Ситенка, де Станіслав Дмитрович пройшов довгий шлях від курсанта до завідувача відділення дитячої ортопедії, від простого лікаря-ортопеда до заступника директора інституту з наукових питань. 
Майже 58 років він активно працював, віддаючи всі свої сили, багаторічний дос-від, педагогічні та наукові здібності для поліпшення якості й ефективності практичних і наукових досліджень в інституті, сприяючи підвищенню авторитету ситенківскої школи ортопедії і травматології. Він успішно поєднував організаційну роботу з науковою, лікувальною та педагогічною. Розроблені ним нові ортопедичні апарати, методи і матеріали для корекції сколіотичних деформацій зробили його ім’я відомим далеко за межами України. Багато ортопедів-травматологів України з гордістю називають себе його учнями. 
Професор С.Д. Шевченко назавжди залишиться у нашій пам’яті як талановитий вчений, хірург, педагог і організатор науки, відомий не тільки в Україні, але й далеко за її межами.
Співробітники НДІ травматології та ортопедії ДонНМУ, кафедри ортопедії, травматології та ХЕС ДонНМУ та редакція журналу «Травма» висловлюють співчуття рідним, колегам і друзям Станіслава Дмитровича. Світла йому пам’ять.


Вернуться к номеру