Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 21, №3, 2020

Вернуться к номеру

Вітаємо Віталія Миколайовича Левенця!

27 травня 2020 року відсвяткував 90-річний ювілей доктор медичних наук, професор Віталій Миколайович Левенець. 
Свій трудовий шлях В.М. Левенець розпочав у Казахстані в 1954 році як дитячий хірург-травматолог, водночас працював у лікарсько-фізкультурному 
диспансері. Цей досвід дозволив йому у подальшому створити на базі Національного університету фізичного виховання і спорту в Україні сучасну клініку спортивної травматології, яка з роками перетворилась у Центр спортивної травматології.
Професор В.М. Левенець пройшов славетний шлях від клінічного ординатора Київського інституту травматології та ортопедії до керівника клініки складного протезування та відновлювальної хірургії, від доцента до завідувача кафедри травматології та ортопедії Київського інституту вдосконалення лікарів (зараз — Національна академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика), від простого лікаря до відомого наукового діяча, який уперше в Україні розробив і впровадив у практику метод артроскопії, метод ударно-хвильової терапії травм серед спортсменів, запропонував низку методів хірургічного лікування нестабільності суглобів. 
За науково-практичний внесок у розвиток сучасної національної ортопедії Віталію Миколайовичу присвоєно почесне звання заслуженого діяча науки й техніки Української РСР, його нагороджено Державною премією України в галузі науки й техніки, відзнакою Президента України — орденом «За заслуги ІІІ ступеня».
Колектив Науково-дослідного інституту травматології та ортопедії Донецького національного медичного університету, кафедри травматології, ортопедії та ХЕС Донецького національного медичного університету, редакція журналу «Травма», численні колеги, друзі та учні бажають ювіляру здійснення задумів, міцного здоров’я, родинного тепла.


Вернуться к номеру